Tudnivaló alakformáló kezelésekről

Tudnivaló alakformáló kezelésekrőlAz alakformáló kezelések ugyan önmagukban nem alkalmasak arra, hogy a súlyfeleslegként tárolt zsírt eltüntessék, azonban a fogyást kiegészítő kezelésként, elegendő mozgás és étrendváltozás mellett látványosan, hatékonyan tudják segíteni.

Ezeknek megfelelően az alakformálás nem lefogyni segít, hanem a kezelés helyén történő átalakításokat végzi. Ehhez lokalizálni kell a problémát, és az ahhoz illő kezelési technológiát vagy gépet érdemes kiválasztani. Ebben szakember segít az egyes orvos-esztétikai klinikákon, vagy kórházakban.

Az alakformálások között megkülönböztetünk sebészeti beavatkozásokat, valamint nem műtéti alakformálásokat is.

A sebészeti alakformálást plasztikai sebész végzi, és általában zsírleszívást, hasplasztikát jelentenek.

A nem műtéti alakformálások lehetnek kozmetikai és orvosi jellegűek is. Az orvosi jellegű kezeléseket értelemszerűen csak szakorvos végezheti. A kozmetikai kezelések pl. a népszerű a bőrfeszesítés, a dermaroller vagy a masszázs.

Az alakformáló kezelések hatékonyságát segíti egy jól összeállított, személyre szóló kezelési terv megléte, melyet szakember készít el. A módszereket kombinálni is lehet, erre szolgálnak a jó minőségű, kombinált technológiás testkezelő gépek. Ezek a multifunkcionális gépek összeolvasztják a kavitációs, rádiófrekvenciás, ultrahangos és vákuumos eljárásokat.

Az egyik legnépszerűbb kezelés az ultrahangos zsírbontás.

Az ultrahangos zsírbontás három lépésből áll: első lépés a vákumterápia, aminek feladata a vérkeringés serkentése.

Az ultrahang hullám hatására mikro méretű vákuum buborékok keletkeznek, melyek megrepesztik a zsírsejtek falát, így azok elpusztulnak.

armadik lépésben ismét vákumterápia következik: ekkor már a felbomlott kisebb zsírsejtek és salakanyagok szállítását segítik ezzel.