Weboldal készítése kiváló első benyomással

Weboldal készítése kiváló első benyomássalAz internet világában, ahogy élőben is, az első benyomás nagyon fontos. A számtalan hasonló témájú weboldalnak köszönhetően, ha nem úgy készíted el weboldalad, hogy első ránézésre megszólítsa a látogatókat, akkor nagy részük anélkül tovább fog állni honlapodról, hogy egyáltalán megnézné, miről szól.

Különböző tanulmányok mutatják, hogy a látogatók akár egy másodperc alatt is eldönthetik, hogy megfelel-e nekik a honlap, amire érkeztek, vagy nem. Az egyik legfontosabb szempont, ami alapján döntenek, hogy mennyire egyedi a design, mennyire tűnik honlapod tucatmegoldásnak.

A tanulmányok alapján a legfontosabb részek, melyeket először keresnek/megnéznek a látogatók: a logó, a főmenü és a főkép/animáció képe. Ennek megfelelően ezeket kell először rendbe rakni, ezek megfelelő kialakítására kell koncentrálni.

Ezek az első benyomást legjobban befolyásoló megoldások mind a design elemei közé tartoznak, így szinte kötelező ma már, hogy egy profittermelő honlap egyedi designnal rendelkezzen. Lehet bármilyen jó, minőségi tartalommal megtöltve weboldalad, ha senki nem fog eljutni addig, hogy azt elolvassa.

Amire még figyelni kell, hogy ezek a fontos elemek mind megjelenjenek, amikor a látogató a honlapra érkezik, ne kelljen hozzá görgetnie. Manapság, amikor már az 1920*1080-as felbontás kezd egyre jobban elterjedni, elég nagy terület áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy minden fontos információt el tudjunk helyezni a görgetés nélküli területre.