A nedves macskaeledelek

A nedves macskaeledelekA macskák számára a megfelelő mennyiségű vízbevitel, a hidratálás kiemelten fontos. Ennek megfelelően figyelnünk kell arra, hogy eleget igyon kedvencünk. Nem csak ital formájában lehet azonban a hidratálásra ügyelni, hanem kiváló lehetőséget nyújtanak erre a nedves macskaeledelek.

A nedves macskaeledelek legnagyobb előnye tehát, hogy víztartalmuk akár a 50%-ot is elérhető, így a legnagyobb melegben is kiváló megoldást nyújtanak a hidratálásra. Egyéb szempontból is jó hatással van ez a fajta eledel a macskák egészségére, mivel kevesebb mesterséges hozzávalót tartalmaz, mint a száraz eledelek. Fehérjetartalomban is felülmúlják a nedves eledelek a szárazakat. Ezek együttes hatásának a nedves eledelek segítségével fogyásra foghatók a túlsúlyos cicák.

Fiatal korban mindenképpen nedves eledeleket kell adni a macskáknak, sőt, idősebb korban az öregebb cicák számára is ez a fajta táplálék jelent jobb megoldást.

Természetesen nem csak előnyei, hanem hátrányai is vannak a nedves macskaeledeleknek. Ilyen pl., hogy kizárólag a jó minőségű nedves eledeleket vásároljuk, ugyanis a rossz minőség könnyen a macska egészségére mehet. Ennek kiválasztására jó megoldás több macskatulajdonos vagy állatorvos véleményére hallgatni.

Szintén hátrány, hogy a felbontott nedves eledel gyorsan megromolhat, így vagy kisebb kiszerelésben érdemes csak vásárolni, vagy gyorsan el kell fogyasztatni kedvencünkkel. Ez különösen nyáron probléma (amikor kifejezetten előnyös az ilyen fajta eledel), így ilyenkor hűvös helyen kell tárolni a felbontott eledeleket.