A díszzsebkendő viselés szabályai

A díszzsebkendő viselés szabályaiA díszzsebkendő viselése már egy jó ideje hozzátartozik az öltöny viseléshez, az elegáns öltözködéshez. Ennek ellenére sokan vannak, akik nem tudják, hogy milyen szabályokat érdemes követni díszzsebkendő viselése közben, összegyűjtöttük ezeket a legfontosabb szabályokat egy helyen.

A díszzsebkendő mérete

A zsebkendő mérete több dologtól is függ. Az egyik ilyen a zseb mérete, ugyanis, ha a zsebhez képest kicsi díszzsebkendőt választasz, akkor belecsúszik a zsebbe, ha túl nagy a zsebkendő, akkor pedig túlságosan kilóg belőle. Általános megoldás, hogy kb. 40 cm-es zsebkendőt érdemes választani, bármilyen anyagból is legyen.

Mikor viseljük?

Általában hivatalos vacsorákra, eseményekre ajánlják, azonban minden olyan helyzetben kiváló, amikor öltönyt viselünk, akkor is, ha a nincs különleges esemény, csak elegánsnak akarunk tűnni.

A nyakkendő és a díszzsebkendő

A legfontosabb dolog, hogy a nyakkendő és a zsebkendő mintázata soha ne legyen megegyező. Hiába lehet egy készletben venni egyforma mintázatú kiegészítőket, semmiképpen sem egyszerre viseljük őket.

Ehelyett a jó megoldás, ha a díszzsebkendő az öltözéket kiegészíti. Általában ez azt szokta jelenteni, hogy a nyakkendő mintázatához vagy egyik alapszínéhez illeszkedik a díszzsebkendő, de semmiképpen sem teljesen egyformák.

A díszzsebkendő és az öltöny

A zsebkendő tökéletes megoldás kontraszt kialakítására, ha az öltöny színével ellentétes színt választasz a zsebkendő színének.