A pigmentfoltok és eltávolításuk

A pigmentfoltok és eltávolításukA bőr jelentős megpróbáltatásoknak, igénybevételeknek van kitéve az emberek élete során. Ezeknek következtében különböző foltok, elváltozások jelentkezhetnek a bőrön. Az egyik ilyen gyakori folt a pigmentfolt, melyek kialakulásának számos oka előfordulhat. Szerencsére ma már lehetőség van a pigmentfoltok eltávolítására, elhalványítására.

A pigmentfoltok kialakulása

A kialakulásának több oka is lehetséges, leggyakrabban az arcon és kézfejeken jelentkeznek. Ezek, főleg az arc, azok a területek, melyek mindig szem előtt vannak, így sokakat foglakoztat a pigmentfoltok eltávolításának menete.

A pigmentfoltok általában a bőr valamilyen gyulladásos betegségének következményeként alakulnak ki, de előfordulnak hormonális változások, nem megfelelő bőrápolás, egyes gyógyszerek szedése, kémiai anyagok, valamint a nap káros sugárzásainak következtében kialakuló pigmentfoltok is.

Megelőzésként magas faktorú napvédő krémet ajánlott használni, célszerű kerülni az UV sugárzást és erős napsugárzás esetén ajánlott fedett helyen maradni. Ha már kialakultak a pigmentfoltok, akkor következhet az eltávolításuk.

A pigmentfoltok eltávolítása

A pigmentfoltok elhalványítására lehetőség van lézeres és villanófényes eljárások keretein belül is. Mindkét eljárás fájdalommentesen és gyorsan történik. Bármelyiket is választja a páciens, szükség lesz egy alkalmassági vizsgálatra a kezelést megelőzően, amikor tesztkezelést is végeznek egy kisebb bőrfelületen, amivel ellenőrizni lehet, hogyan reagál az adott páciens bőre a kezelésre.