A legújabb szemműtét, a VisuMax

A legújabb szemműtét, a VisuMaxAhogy a világ szinte minden egyéb területe, úgy a lézeres szemműtétek is folyamatosan fejlődnek. A legfejlettebb kezelések Magyarországra is elérkeznek, így aki hazánkban szeretne lézeres látásjavításra vállalkozni, a legjobb kezelések közül válogathat. A ma elérhető egyik legfejlettebb lézer a VisuMax, a lézeres szemműtétek királykategóriáját jelenti.

A VisuMax lézerről nevezték el magát a kezelést is VisuMaxnak, és rengeteg előnnyel jár még a következő legfejlettebb, a Femto kezeléshez képest is. Mindkét eljárás a kétlézeres kezelések közé tartozik, így nagyon hasonlónak tekithetők.

A VisuMax fő előnyei, hogy kíméletesebb, gyorsabb, és biztonságosabb is, mint elődei. Ezeket az előnyöket többek között annak köszönheti, hogy a szaruhártya görbületét nem változtatja meg. Mivel a Femto kezelés során szükség van a szaruhártya lelapítására, így megnövekszik a szemnyomás emiatt. Azok, akik vékony szaruhártyával rendelkeznek, emiatt nem alkalmasak Femto kezelésre, hanem csak az egylézeres, kevésbé korszerű kezelések közül választhattad eddig. A VisuMAx azonban kiváló lehetőséget jelent számukra, hogy a kétlézeres kezelésekről ne kelljen lemondaniuk.

A VisuMax lézer alacsonyabb energiával működik, mint a Femto lézer, valamint több mint nyolcszor annyi impulzust bocsájt ki. További előny, hogy a lézer működési ideje és az előkészületek is rövidebbek VisuMax szemműtét esetén, így a kezelés összességében jelentősen lerövidül. A kezelési idő mellett a teljes felépülés ideje is rövidebb VisuMax kezelés után.