Mire számíts lézeres szemműtét után?

Mire számíts lézeres szemműtét után?A lézeres látásjavítással kapcsolatban a leggyakoribb kérdések általában az szokott lenni, hogy milyen kezelést érdemes választani, valamint az, hogy mire kell számítani a lézeres szemműtét után. Bejegyzésünkben az utóbbi kérdést fogjuk körüljárni.

A szemműtétet követően azonnal érezni lehet a látás nagymértékű javulását, de a végleges, maximális eredmény eléréséhez néhány napra szükség lehet. A szemkezelést követően egy rövid pihenést javasolnak a klinikán, a 30-60 perces pihenés után azonban bátran haza lehet menni, de azért nem árt, ha egy kísérővel érkezel, különösen, ha autóval mész. A kezelést követő napon egy kontroll vizsgálatra kell visszamenni, ezzel érdemes számolni.

A kezelést követően ki kell váltani a felírt szemcseppeket, majd az orvosi utasításoknak megfelelően kell azokat alkalmazni.

A további teendők, tudnivalók hasonlók minden lézeres szemműtét típus után, a különbséget általában az egyes időszakok hossza jelenti. PRK kezelés esetén 5-6 nap pihenésre van szükség, amiből az első 2-3 nap a szaruhártya visszahegesedéséről szól. FEMTO és VISUMAX kezelések esetén a szaruhártya hámrétege érintetlen marad, valamint a kezelések is jóval modernebbek, így csak 1 nap pihenőre van általában szükség.

Az első hónapban kerülni kell a poros, füstös helyeket, ugyanis a szemek ekkor érzékenyebbek az általánosnál. Szintén mellőzni kell a gőzfürdő, szauna, szolárium látogatását is. Nem csak a szolárium UV-sugarait kell kerülni, hanem a természetes napsütés UV-sugarai ellen is védekezni kell, 100%-os UV-szűrős napszemüveg segítségével.