Hogyan vásároljunk kanapét?

Hogyan vásároljunk kanapét?A kanapé nappalink egyik központi eleme. Ezen töltjük el a legtöbb időt, és a kanapé stílusa jelentősen hozzájárul a nappali stílusához, összképéhez is. Lássuk, mire figyeljünk a tökéletes ülőgarnitúra vásárlásakor.

Az első lépés az ülőgarnitúra méretének meghatározása. Ehhez szükség van először is a rendelkezésre álló hely méreteire, és arra, hogy meghatározzuk, hány személy fogja egyszerre használni a kanapét. Ha kis hely van csak nappalinkban, akkor célszerű olyan berendezést választani, amely könnyen mozgatható, így igény esetén át tudjuk rendezni a helyiséget, tudunk helyet felszabadítani.

A kanapé kialakítását tekintve el kell dönteni, hogy kihúzható ülőgarnitúrát szeretnénk-e. Ennek előnye, hogy könnyen fekvő hellyé alakítható, hátránya, hogy nehezebb lesz a bútor így, és sok esetben drágább is.

A következő feladat a kanapé borításának megválasztása. Általában ez két lehetőséget jelent, szövetet vagy bőrt. A szövet bevonás előnye, hogy számos módon specializálható, megtalálja magának a tökéletes szövet kanapét a kisgyermekes család és az idősebb házaspár is. A bőr kanapék előnye, hogy legtöbb esetben sokkal esztétikusabb, mint a szövet kanapék. A korszerű megoldásoknak köszönhetően ma már nem hidegek a bőr kanapék, és nem is „ragadunk bele”. Hátrányuk, hogy több odafigyelést, ápolást igényelnek, ha meg akarjuk tartani szépségüket hosszútávon is.

Bármelyiket is választjuk, minden esetben próbáljuk ki, mielőtt megvásároljuk, ugyanis hiába tökéletes kinézetre egy kanapé, ha nem kényelmes ülni rajta.